Skip to content

4. april 2011

Er Lotus WCM 7.0 en forbedring?

af Lotusdk

Lotus Web Content Management 7.0 udkom sidste efterår, og nu efter de første implementationer er det rart at se en række forberedringer i forhold til tidligere versioner.

Inden jeg vil nævne de væsentligste forbedringer, så er det interessant at WCM 7.0 ikke blev lanceret selvstændigt men som en del af IBM’s nye såkaldte NorthStar vision. 

Link: Northstar vision

Den går kort ud på øget fokus på brugeroplevelse, et område som IBM traditionelt indenfor CMS ikke har været markedsførende på. Men ny erkendelse af konkurrence-parametre har altså gjort, at IBM nu satser på en UXP, som er gearet til fremtidige strømninger og ikke bare web 2.0 her og nu. Den første konference “IBM Exceptional Web Experience Conference 2011 ” indenfor satsningen foregår i øvrigt i maj i Orlando.

I WCM 7.0 har man altså satset på at forbedre brugeroplevelsen. Er det lykkedes? Man har i hvert fald forbedret en række irritationsmomenter.

– Nyt og forbedret bruger-interface, som mindsker antallet af kliks man behøver for at nå indhold.
– Default templates som mindsker udviklingstid, når man bygger nye sites.
– Forbedret Rich Text Editor support for WCM analytics – Egentlig er det Ephox som skal takkes her, da det er IBM’s samarbejdspartner, der nu helt står for udviklingen af RTE.
– Projects – indførelsen af projekter, som kan rummer meget content, således at ikke bare en side som tidligere kan ses i preview men hele områder. Det letter publisering og change management.
– Nye standard tags til lave tagging og ratings – Meget elegant, så man ikke skal kode standard-ting fra bunden.
– Design helpers som letter udviklingen af præsentations templates markant. Du behøver ikke længere selv at kode, men kan pege elementer ud og få indsat koden automatisk.
– Og endelig forbedrede standard Blogs og Wikis, som letter udviklingen af communities og web2.0.
Derudover er det rart endelig kunne ordne indhold i noget så enkelt som foldere, som hidtil har manglet. En anden ting er muligheden for brug af kategorier og keywords som elementer i opbyggelsen af templates, hvor man tidligere var nødt til at bruge en bestemt sektion af templates, og ikke havde fleksibilitet med hensyn til kun at eksponere vise kategorier.

De sidste par år er WCM røget godt frem på Gartner’s årlige CMS-vurdering, så jeg tror at man også i år vil se den fremgang fortsætte, måske endda endnu mere markant, fordi WCM 7.0 er en væsentlig forbedring i forhold til forbedringen fra version 6.1 til 6.1.5, hvor noget af det væsentligste var inkluderingen af WebDav.

IBM Lotus WCM bevægede sig mod market leaders fra version 6.1 til version 6.1.5. Med version 7.0, som er en markant forbedring bør IBM ved næste Gartner analyse placere sig sammen med andre market leaders.

image

Source: Magic Quadrant for Web Content Management 2009 by Gartner. Version target: IBM WCM v6.1 – OSS 4%

image

Source: Magic Quadrant for Web Content Management 2010 by Gartner. Version target: IBM WCM v6.1.


/Martin Sundstrøm

Read more from Andet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: