Skip to content

26. april 2011

Portal NOW 3 og WCM NOW 3- ny version ude nu:

af Lotusdk

Så er den nyeste udgave af IBMs svar på en intranet portal (PortalNow) og web content management (WCM 3) annonceret. Udgaven supporterer IBM WebSphere Portal v7 og Lotus Web Content Management v7. Der er mange nyheder: bl.a. anvendes muligheden for tagging og rating meget og der er kommet en helt ny måde, at oprette web content sider – nemlig igennem ‘page templates’:

I Portal NOW 3 og WCM NOW 3 er der nu også en endnu bedre udgave af workflow publishing, altså når flere brugere som skal involveres i feks at oprette indhold, arrangementer og/eller nyheder til et intranet.

Konceptet i Portal NOW 3 forudsætter, at der er brugere, der kan oprette og redigere indhold. Brugerene skal godkendes til at offentliggøre dette indhold. Portal NOW 3 udnytter naturligvis IBM WebSphere Portal v7’s muligheder for en detaljeret rollestyring. Dette betyder at man kan tildeles roller som f.eks DK, HR, Marketing, Godkendelse (approver) og Forfatter (editors).

Portal NOW 3 understøtter workflow publishing gennem 2 forskellige arbejdsgange:

Immediate Publishing: dette workflow giver brugeren mulighed for at oprette eller redigere et indholdselement og få det udgivet/publiseret direkte eller på et ønsket udgivelsesdato uden at behøve gennemgå yderligere godkendelsesprocedurer.

Approval Workflow publishing: dette workflow skaber indhold som kladder (drafts), der kan redigeres, indtil de er klar til publicering. Derfra er der behov for godkendelse for at få offentliggjort f.eks. nye sider. Nye sider skal godkendes eller afvises af en gruppe brugere som tildelets en rolle som inkluderer at godkende – f.eks. ‘godkendelsesrollen’. Hvis og når indholdet bliver godkendt, vil det blive offentliggjort direkte eller på den angivne udgivelsesdato. Se eksemplet nedenfor:/Lars Laier

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: