Skip to content

13. december 2011

2

Social Business er fremtiden!

af Lotusdk

Vi er ved at træde ind i nye forhold på arbejdspladserne, i hvert fald ifølge Forrester Researchs nye rapport – “Social Enterprise Apps Redefine Collaboration”. Social Collaboration Software, dvs. software som forbedrer den interne kommunikation ved at forenkle og forøge videndeling, er nemlig i gang med at erstatte de traditionelle kommunikationsformer.

Social Collaboration software branchen er ifølge Forrester Research, spået til at vokse med 61% pr. år frem til 2016. Forrester mener at omsætningen på markedet i 2016, for disse produkter, vil nå 6.4 milliarder dollars, sammenlignet med 600 millioner dollars sidste år.

Denne forøgelse indenfor Social Collaboration Software, vil gå hånd i hånd med nedgangen af produkter indenfor unified communications and collaboration, dvs. produkter som leverer platforme for online møder, instant messaging og videokonferencer. Denne nedgang skyldes, ifølge Forrester reporten, at disse produkter ikke hjælper medarbejdere med at netværke med folk udenfor deres arbejdsgrupper og dette derfor betyder at de ikke får fat i ekspertise fra andre ansatte i organisationen.

Værktøjerne inden for Social Collaboration software skaber et socialt lag i virksomheden og laver om på infrastrukturen for kommunikation, som er nødvendigt for at medarbejdere kan udnytte virksomhedens ressourcer optimalt.

Forrester mener også at en helt ny generation af sociale værktøjer vil opfylde de forventninger, som virksomheder har mht. ROI, da denne nye generation af værktøjer giver virksomheder nogle helt nye muligheder indenfor videndeling, samtidig med at de har et socialt aspekt, som kan optimere virksomhedens processer. Ydermere, giver værktøjerne mulighed for at vurdere hvor værdifuld en medarbejder er for organisationen ift. delt viden og ekspertise.

Rapporten nævner blandt andet IBM, som en af de store virksomheder der leverer disse Social Collaboration platforme.

Artiklen kan findes her: Social Enterprise Apps Redefine Collaboration

//Oliver Adan Nyrop-Larsen

2 kommentarer Post a comment
 1. jan 24 2012

  Har I ikke glemt et link?

  Her er det: http://www.forrester.com/rb/Research/social_enterprise_apps_redefine_collaboration/q/id/59825/t/2

  Svar
  • jan 25 2012

   Jo, undskyld Johannes. Tak for linket!

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: