Skip to content

21. december 2011

AT&T forventer at spare 80 millioner dollars på baggrund af Social Business

af Lotusdk

AT&T har opbygget et solidt intranet med Social Business værktøjer, som et led i deres nye interne kommunikationsstrategi. Det forventes at denne Social Business strategi vil øge produktiviteten i virksomheden, og på lang sigt spare virksomheden 80 millioner dollars.

Strategien har været undervejs et stykke tid og den største opgave, har været at overbevise den øverste del af ledelsen om nytteværdien af Social Business.  AT&T valgte at lave et “omvendt-mentor” kursus, hvor yngre mellemledere fik til opgave at give one-on-one Social Business træning til de øverste ledere i organisationen. Dette kursus gjorde, ifølge AT&T, den helt store forskel og har betydet at Social Business er blevet ordentligt integreret i hele organisationen.

Derudover skulle topledelsen overbevises om at Social Business ikke blot var Social Media. Den helt store forskel på Social Media vs. Social Business, er at man i Social Media leder efter nye venner, followers og likes, hvor man i Social Business leder efter eksperter, kollegaer og folk til at dele ideer med. I Social Business bygger man communities i og omkring siloer, men man har dog alligevel en form for fælles arena, hvor man kan finde hinanden. I Social Media er fælles arealet langt større og knap så specifikt.

AT&T har implementeret masser af forskellige Social Business værktøjer på deres intranet, såsom: mulighed for at kommentere på artikler, blogs, bookmarks, file sharing, brainstorming, forums og wikis.

De mest sucessfulde værktøjer har været wikis, blogs og badging.

-Wikis gør det nemmere og hurtigere for medarbejdere at få adgang til opdateret information

-Blogs, især interne, har en stærk effekt, da de skaber god dialog i de forskellige communities, især fordi de passer ind i virksomhedskonteksten.

-Badging har motiveret medarbejdere i AT&T, da medarbejdere konkurrerer om at få nye badges og derudover identificerer disse badges den enkelte medarbejders ekspertise.

AT&T arbejder derudover på at få implementeret en Social-Video platform, hvor medarbejdere kan dele viden igennem videoer på intranettet.

Disse Social Business værktøjer findes også i IBM Connections, som vi dagligt bruger flittigt.

//Oliver Adan Nyrop-Larsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: