Hop til indhold

9. januar 2012

Hvorfor samarbejde er vigtigere end nogensinde før!

af Lotusdk

Vores fremtid er baseret på vores evne til at samarbejde.

Beviser fra eksperimenter i psykologi, økonomi, antropologi og evolutions biologi, har vist at samarbejde har været en vigtigere faktor for evolution, end konkurrence har. Det er kun via samarbejde at vi skaber mere effektive løsninger til komplekse udfordringer.

I fremtiden vil menneskets evne til at samarbejde, være vigtigere end nogensinde før. Problemet er at de fleste af vores systemer, institutioner og lovgivninger låser os fast i en tankegang, hvor vi som mennesker ikke har tillid til hinanden og derfor er egoistiske. Denne samfundsmæssige måde at tænke på, har betydet at samarbejde i høj grad har været undermineret.

I de sidste 30 år har dette gennemsyret vores samfund, hvilket har betydet at de fleste samfund har plejet deres egne interesser, frem for samarbejde med andre. Dette har desværre betydet, at vi har tilpasset os denne måde at tænke på, og derfor altid er opmærksomme på at gøre hvad der er bedst for os selv.

Dog definerer samarbejde den tid vi lever i nu. Samarbejde kan blive det afgørende faktum, når det kommer til at få success og være moderne. Samarbejde vil være en evne, som man som virksomhed vil aspirere mod at tilegne sig.

Takket været forskning, forstår vi nu meget mere om hvordan man opretholder samarbejde igennem fairness, kommunikation, normer og omdømme. Internettet og de sociale medier har hjulpet os til at blive mere samarbejdsdygtige, samt forstærke vores relationer til andre mennesker. Deling og samarbejde er centrale elementer i den forbrugerkultur vi lever i nu. Se på den success Facebook, GroupOn, LinkedIn og andre social media sites har haft.

Samarbejde er en af de vigtigste faktorer for den innovation der har været inden for videnskaben, samfundet og forretning. Kreativitet kommer fra fællesskaber, som arbejder mod et fælles mål.

Fremtiden ligger i at anskaffe og genoplive ideer, som ligger dybt i vores fortid. Vores fremtid ligger i vores evne til at samarbejde med hinanden. Retfærdige samfund og ikke-hierakiske samfund, vil være bedre til at samarbejde, end samfund der er delte, ulige og fastlåst i en gammeldags tankegang om klassesamfundet.

Milton Friedman, den verdenkendte økonom, argumenterede at selv-interesse var grundlæggende for økonomisk fremgang. Han tog fejl. De fleste mennesker bliver motiveret af samarbejde og retfærdighed, såvel som selv-interesse. Et samfund der negligerer samarbejde og retfærdighed, vil ikke være innovativt eller vokse.

Richard Dawkins hævdede at vi skulle lære altruisme og gavmildhed, fordi vi er født egoistiske. Han tog fejl, de fleste af os er født hjælpsomme og gavmilde, samarbejde er en del af hvem vi er som mennesker.

Denne samfundsanalyse kan sagtens relateres til nutidens virksomheder. Virksomheder vil i fremtiden se sig nødsaget til at samarbejde bedre internt, såvel som eksternt. Social Business kommer til at være essentielt for den måde successfulde virksomheder arbejder på. IBM er én af de virksomheder, som hjælper virksomheder med at blive sociale. Vores Social Business software giver virksomheder de værktøjer de har brug for, for at optimere internt og eksternt samarbejde. Social Business er fremtiden.

Dele af ovenstående tekst er et udsnit fra artiklen: The Guardian:Why co-operation will be more important than ever

//Oliver Adan Nyrop-Larsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: