Hop til indhold

23. januar 2012

5 sandheder om Social Business

af Lotusdk

1. Meritokrati trumfer hieraki. Virksomheder, som fokuserer på meritokrati, er fokuseret på vækst. Virksomheder, som fokuserer på hieraki, begrænser deres vækst!

2. Viden og ideer vil, af natur, være frie. Når du lærer noget nyt, har du som regel lyst til at dele den viden med nogen. Når du har viden der kan hjælpe andre, vil du så ikke dele den? Når du har en idé, er det så ikke lækkert at diskutere den med andre? Fra et adfærdsmæssigt og teknologisk perspektiv, vil vi gerne have at viden og ideer er frie. Hvorfor skulle man dog holde det for sig selv?

3. Kognitivt overskud er en konkurrencemæssig fordel. Kognitivt overskud – viden, perspektiver, heuristik – er måske en af de mest spildte aktiver organisationer har. Hver medarbejders overskud af viden, kan anvendes til løsningen af langt flere problemer og muligheder, end hvad medarbejderens daglige opgaver omfatter. Det er en skam, hvis medarbejdere går hjem hver dag og kun udfører det deres jobtitel beder dem om.

4. En social- og interessekultur genererer positivt afkast. Activity streams, notifications, public interest spaces, anbefalinger – disse nye værktøjer giver os en langt større vifte af relevant information, end vi tidligere har haft adgang til. Vi er ikke begrænset til kun at samarbejde med vores sidemand. Vi er del af en langt større social- og interessekultur. Dette forøger diversiteten af input, hvilket forøger vores egen, samt organisationens, chance for at nå frem til optimale løsninger.

5. Transparens forøger organisatorisk IQ. Når den venstre hånd ved hvad den højre hånd gør, opererer vi langt mere effektivt. Når man har kendskab til forskellige initiativer, information og problemer, som vedrører andre dele af organisationen, er vi bedre stillet i vores daglige arbejde. Det hjælper ikke noget at arbejde i et vakum, eftersom du hurtigt bliver overrumplet af ting du ikke ved noget om. Transparens i information og samtaler, gør alle i organisationen klogere og bedre i deres daglige arbejde.

Ovenstående er fra artiklen: 5 Social Business Truths

//Oliver Adan Nyrop-Larsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: