Skip to content

1. februar 2012

Nyt IBM Patent kan få indflydelse på din vægt

af Lotusdk

Dette indlæg er ikke fokuseret på Social Business, men på et af IBMs nye og spændende patenter.

Hvis du kunne planlægge din kost, så at du tjente penge hver gang at du valgte en salat fremfor en burger, ville du så vælge salaten?

IBMs super opfinder, Michael Paolini, mener at en real time belønning for at spise sundere, vil ændre menneskers spise adfærd og skabe et sundere samfund. Paolini siger at ideen blev skabt, så den kunne blive implementeret på forskellige måder, alt afhængigt af et segments behov. Ideen er at projektet skal igangsættes med forsikringsselskaber, din slankegruppe eller din arbejdsgiver. For at programmet for alvor kan virke, skal det være frivilligt og der skal skabes tillid mellem dig og andenparten.

Ideen blev skabt da Paolini var på restaurant med sine kollegaer. De blev enige om at de alle havde taget en del på inden for det sidste stykke tid – og når man er en computernørd, så finder man en elektronisk måde at løse problemet på, i stedet for at gå i motionscenter.

Ideen er baseret på Ivan Pavlovs handleteori. Systemet finder information om din krop, din motion, og hvad du spiser – med øjeblikkelig feedback. Systemet kan også bruges til at regulere kosher kost, eller hjælpe vegetarer og mennesker med allergier.

Ideen for projektet udsprang fra bilen – Honda Insight. Bilens software fortæller dig hvor mange kilometer du får på literen, og giver chaufføren mulighed for at se hvor meget accelerering eller bremsning har indflydelse på deres kilometer/liter. Denne software giver øjeblikkelig feedback og er meget effektiv, når det kommer til at ændre menneskers kørevaner.

Paolini og Co. mente at de kunne lave det samme system med kost. Derfra kom ideerne til de 2 incitamenter – pengepræmier, samt at udgive sine resultater til sociale netværk, hvor man øjeblikkeligt får feedback på sine vaner.

Så hvordan virker det i praksis?

Ideen er at man melder sig frivilligt til at få en tredjepart involveret i at ændre sin adfærd. Dette part kan være dit forsikringsselskab eller din arbejdsgiver. Denne tredjepart skal derefter opsætte nogle kriterier, så at systemet har noget at evaluere den frivilliges fremskridt ud fra.

Incitamenterne skal baseres ud fra hvad deltagere mener er belønnende. Det er nemlig blevet bevist at belønninger ikke nødvendigvis behøver at være store summer af penge, men at selv det mindste beløb har indflydelse på hvad folk spiser.

Softwaren giver også brugeren mulighed for at scanne retter på et menukort, og derefter sammenligne, baseret på din personlige data, hvilken ret der er bedst for dig at spise. Softwaren kommer også til at kunne indbetale beløb direkte til din bankkonto. Du får måske 50 ører for at vælge en sund dressing, men du får intet for at vælges pommes frites. Det bliver derfor øjeblikkelige beslutninger omkring din sundhed, og når du så tager et valg om hvad du vil spise, afslutter softwaren betalingen til din konto.

Det revolutionerende ved softwaren er at du bliver belønnet for at være sund, i modsætning til mange forsikringer, som koster flere penge jo ældre du er. Derudover vil denne software give os et langt større indblik i hvordan kroppen fungerer. Hvis patentet bliver en success, vil vi kunne indsamle helt ekstreme mængder data om vores kroppe.

IBM har ikke planer om at lave et produkt ud af denne software. Patentet, og andre lignende patenter, bliver lavet med henblik på at blive solgt som licencer.

Ovenstående er fra artiklen: New IBM Patent Allows Licensees to Incentivize Good Eating Habits

//Oliver Adan Nyrop-Larsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: