Hop til indhold

17. februar 2012

1

Indadvendt i en social tidsalder

af Lotusdk

Virksomhederne nu til dags bliver mere og mere sociale. Om det så er på Facebook, chatten eller på din virksomheds intranet. I denne kontekst er det en typisk fejl at se udadvendte mennesker, som dem der bidrager med mest i disse netværk, uden nødvendigvis at tænke over hvordan indadvendte mennesker, kan bidrage med noget. Mange har en opfattelse af at indadvendte mennesker er for generte til være sociale, om det så er i det virkelige liv eller på de sociale netværk. Men er det sådan det hænger sammen?

Vi arbejder i virksomheder, hvor vi gerne vil vide hvad vores kollegaer mener og laver, og hvor man samtidigt måler ansatte på hvordan de bruger sociale netværk. Så er det vigtigt at man er god til at aktivt udnytte de sociale netværk, og har man en fordel, hvis man er udadvendt?  Og i forlængelse af dette, skal en indadvendt person så gå imod sin natur, for at kunne arbejde i nutidens meget samarbejdende miljø?

En indadvendt foretrækker at være i lavt-stimulerende miljøer, hvor der ikke er så meget larm, mindre støj og mindre action. Mange mennesker tror at, hvis man er indadvendt, så er man antisocial, og det er en misforståelse. Man er bare social på en anden måde, og vil hellere sidde 1-on-1 med en god ven, end at sidde til en stort fest med en masse fremmede.

Spørgsmålet er så, hvorvidt de sociale medier ikke bare er en samling af fremmede? Og hvad skal en indadvendt gøre, nu hvor en social virksomhedsmodel er blevet vigtigere og vigtigere i moderne virksomheder?

Det er vigtigt at man accepterer og forstår forskellene mellem indadvendte og udadvendte. Indadvendte er som regel mere refleksive, hvilket betyder at de gerne vil gennemarbejde deres tanker og ideer inden at de formulerer sig. Oftest vil de gerne anskaffe en masse information, før at de starter en dialog. De foretrækker også at gøre ting i et langsommere og mere målrettet tempo. Ledere, som foretrækker at arbejde i et højt tempo, kan blive frustrerede over dette, men i det lange løb er det faktisk de introvertes eftertænksomhed, som kan sparer tid, eftersom at de er fremsynede og undgår problemer, som hurtigt arbejdende ansatte kan skabe.

Måske er det indadvendte, som kan undgå problemerne ved at have en løs finger på aftrækkeren, når det kommer til tweets, Facebook opdateringer eller updates på jeres intranet. Det kan godt være at de ikke skaber meget opmærksomhed, men de er mere effektive i social networking.

I sociale netværk, bør indadvendte presse sig selv til at udvide deres sociale netværk, men på en mere stille måde. De foretrækker at have få kvalitetsrelationer og er villige til at investere mere i disse forhold.

Den nye social media tidsalder, har givet ældre ansatte nye ansvarsområder. Det er derfor nødvendigt, at man i ledelsen, er god til at motivere og opfordre ansatte, til at være aktive på de sociale medier. Ansatte skal forsikres om at det de gør, har betydning.

De sociale medier har en plads til alle, det er bare vigtigt at man som virksomhed, respekterer de forskellige måder at gribe dem an på, og leder sine ansatte på den rigtige vej.

Inspiration kommer fra: What’s an introvert to do? af Debra Donston-Miller

//Oliver Adan Nyrop-Larsen

Reklamer
1 kommentar Post a comment
  1. feb 17 2012

    Jeg tror egentlig ikke at det er noget nyt under solen her – de “introverte” findes i alle organisationer og har gjort i alle tider, og sådan vil det “heldigvis” blive ved med at være. Fordi vi er forskellige – og der er det behov for at vi bliver ved med at være. Jeg har mødt en kunde som fortæller at gennem at benytte “sociale medier” i dette tilfælde blogs -til samarbejde i virksomheden, så har de pludseligt fået flere af de ansatte til at “sige noget”. Det at skrive eller kommentere på en blog – har i deres organisation fået dem der normalt ikke siger noget til møder eller ellers at faktisk komme med input. Her handler det naturligvis om at de føler sig trygge – og at det handler om noget som har deres interesse – og de har ad denne vej fået en anden mulighed at bidrage – som passer deres “introverte” stil bedre end at tage ordet i et møde. /Mona

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: