Skip to content

3. maj 2012

1

Kun 10% af ansatte er ‘fully engaged’

af Lotusdk

Ifølge en ny undersøgelse, er der god bevæggrund for at man begynder at engagere sine medarbejdere lidt mere. Desværre, er der mange virksomheder, som ikke gør noget ved disse lave tal. Engagerede medarbejdere kan have en kæmpe effekt på hvordan en virksomhed klarer sig og skaber innovation, da disse er ryggraden i alt det arbejde der bliver gjort.

 

Undersøgelsen fra Modern Survey er baseret på følgende 5 spørgsmål:

1. Er de ansatte stolte over at arbejde for virksomheden?

2. Hvad er den ansattes grundlag for at blive i virksomheden?

3. Er den ansatte inspireret til at hjælpe virksomheden med at få succes?

4. Vil den ansatte anbefale virksomheden til andre?

5.  Føler den ansatte at der er en lovende fremtid i virksomheden?

Undersøgelsen er ikke baseret på nøgletal over et samlet antal aktiviteter i virksomheden, kommentarer på blogs, diskussioner, ideer eller andet i den dur. Derimod fokuserer undersøgelsen på de 5 ovenstående spørgsmål.

Ledere i organisationer bliver nødt til at forstå at der er et kæmpe problem – som skal addresseres. Engagerede og motiverede ansatte har meget at skulle have sagt, når det kommer til virksomhedsperformance, hvis din virksomhed ikke skal være gå i stilstand.

Enterprise 2.0 og Social Business værktøjer, giver ledere en mulighed for at udvikle samarbejde, forøge motivation og skabe mere engagerede medarbejdere. Der er allerede flere leverandører af Social Tools, som fokuserer på at forbedre videndeling og optimere samarbejdet mellem organisationens forskellige afdelinger.  Der er ingen grund til at vi skal se på disse lave engagement tal, når vi har værktøjerne til at ændre dem – lige foran vores næser!

Det er allerede blevet påvist i flere organisationer, som har implementeret Social Tools, at man kan ændre hvordan ansatte interagerer og derved skabe et langt højere incitament for at yde sit bedste og hjælpe hinanden med opgaver. Så bliv en Social Business og udnyt dine ansattes fulde potentiale!

Læs hele artiklen her

1 kommentar Post a comment
  1. nielsjhansen
    maj 10 2012

    En meget interessant undersøgelse og artikel, som såvidt jeg husker også blev nævnt i den danske presse i den forløbne uge. I øvrigt et budskab som støttes fuldt ud af en meget nært beslægtet undersøgelse fra Gallup Consulting (se http://www.gallup.com/consulting/121535/Employee-Engagement-Overview-Brochure.aspx).

    Samlet set en rigtig god grund til at få set på de ansattes engagement, og hvilke midler man har til at påvirke det i en positiv retning for bedre resultater.

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: